De wijkbus is er voor iedereen die niet optimaal
gebruik kan maken van het openbaar vervoer.

Vrijwilligers

Bestuursleden

Soerin Narain: Voorzitter

Soerin Narain: Voorzitter

Het voorzitterschap betekent voor mij een goed evenwicht tussen een goed resultaat en een sfeer bij Stichting Wijkbus Zuid West. Het ultieme doel is om de ontwikkeling van de vrijwilligers en de ontwikkeling van de stichting elkaar te laten versterken.

Johan Apeldoorn: Secretaris

Johan Apeldoorn: Secretaris

Ik woon al twintig jaar in Moerwijk, waarvan de laatste paar jaar actief in de wijk. Met name voor de Moerwijk Coöperatie, die anderhalf jaar terug is opgericht als nieuwe bewonersorganisatie. Ik ben nu gepensioneerd en vroeger was ik onder meer docent wiskunde en milieukundige. Ik vind dat ik leuke hobbies heb zoals: lezen, geschiedenis, badminton, theatersport, paragliding en natuurgids bij het IVN.

Als aanvulling op mijn pensioen ben ik als ZZP-er actief als: adviseur, klusjesman, natuurgids en geef ook lezingen over de natuurgebieden waar ik gids. Waar haal ik toch de tijd vandaan om ook nog secretaris te zijn bij de Stichting Wijkbus? Ach ik zeg maar zo: “Een week heeft vele uren!”

Rick van Herk: Penningmeester

Rick van Herk: Penningmeester

Ik ben Rick van Herk en de laatste twee jaar op diverse plekken in Den Haag gewoond. Daarvoor tien jaar woonachtig in Nootdorp maar vanuit daar o.m. meegedraaid voor opbouw projecten in de wijk zoals de buurtkamer Lau Mazirellaan, Transvaal.

Vandaag de dag werk ik voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ik werk mee aan verschillende beleidsdossiers. Met collega’s drink ik na afloop van het werk graag een biertje in de kroeg. En ook met mijn vrienden en familieleden breng ik graag een bezoek aan de horeca. Daarnaast maak ik graag groepswandelingen en lees ik graag geschiedenisboeken. Voor het de Stichting Wijkbus vervul ik de rol van penningmeester.

Johan Apeldoorn: Secretaris

Bart Haneveld: Bestuurslid + chauffeur

Mijn naam is Bart Haneveld. Ik zou mijzelf omschrijven als een vriendelijk, humoristisch en open persoon.
Ik ben al 7-8 jaar een vrijwilliger, de reden dat ik een vrijwilliger wou worden is omdat ik op zoek was naar vrijwilligerswerk en elke dag is altijd anders en nooit hetzelfde.

Rick van Herk: Penningmeester

Ghisla Jagroep

Sociaal, vriendelijk, behulpzaam Ik woon al 23 jaar in Nederland en ben alleenstaande moeder van 2 kinderen. Ik ben vorig jaar als vrijwilliger begonnen bij de Wijkbus. Via een collega kwam ik van deze stichting op de hoogte. Ik ben actief als telefoniste en dit vind ik leuk werk omdat ik graag wat wil betekenen voor de ouderen. Ik hou van contact met mensen. Ik hoop dat ouderen en mensen die slecht ter been zijn gebruik zullen maken van de Wijkbus. Vooral mensen die het hard nodig hebben raad ik de wijkbus aan.

Johan Apeldoorn: Secretaris

Sew Kisoensingh

Sociaal, fulltime vrijwilliger, Ex- Gepensioneerde bankemployee Ik woon al 50 jaar in Nederland. Ik ben woonachtig in Moerwijk. Ik ben al 2 maanden actief bij de wijkbus. Ik ben blij om hier van dienst te zijn. Telefoniste spreekt mij aan omdat ik veel aministratie werk heb gedaan bij de bank.

Ik wens de wijkbus toe dat het beter gaat functioneren en beter van dienst te zijn bij ouderen.

Rick van Herk: Penningmeester

Susan Jigesar

Sociaal, vriendelijk en behulpzaam Ik woon al 25 jaar in Nederland en ik ben alleenstaande moeder van 2 jongens. Momenteel heb meer vrije tijd binnenkort begin ik met een baan tot die tijd ben ik actief als vrijwilliger.

Ik vind dit vrijwilligerswerk leuk omdat ik met de telefoon en computer bezig ben en er veel van leer.

Johan Apeldoorn: Secretaris

SEIBATOU WEBSITE

Ik ben Seibatou, ik kom uit Togo. Ik woon sinds 2004 in Nederland. Ik heb een achtergrond in
bedrijfseconomie. Ik ben 43 jaar en moeder van twee dochters. Ik ben zorgzaam, empathisch, vriendelijk en behulpzaam.

Ik wil graag iets betekenen voor de maatschappij en werken aan verbetering van mijn Nederlandse taal.

Rick van Herk: Penningmeester

Dirk de Rijk:

Ik ben Dirk de Rijk en doe dit vrijwilligers werk nu 3 jaar. Mijn hobby's zijn fietsen wandelen
en puzzelen. Ik heb gewerkt als automonteur en na mijn pensioen ben ik bij de wijkbus
gegaan. Ik wilde wat nuttigs gaan doen en dat heb ik gevonden bij de wijkbus.

Johan Apeldoorn: Secretaris

Bram Koolschijn:

Ik ben Bram Koolschijn. Sinds half maart rijd ik met veel plezier wekelijks op de
woensdagochtend als vrijwilliger/chauffeur op de wijkbus.
Naast het rijden op de wijkbus rijd ik ook als vrijwilliger/chauffeur op een (taxi)bus voor
Florence locatie Mariahoeve t.b.v. de dagbehandeling.
Ook rijd ik nog individueel met eigen auto voor de wijken Moerwijk/Morgenstond en Haagse
Hout voor het project "Rijden en Begeleiden" van de wijkcentra.

Rick van Herk: Penningmeester

Hans Schouten:

Mijn naam is Hans Schouten. Ik zou mezelf omschrijven als een behulpzaam persoon omdat ik graag dingen wil doen voor anderen zodat ik hun kan helpen. Ik ben al 8 jaar lang een vrijwilliger bij de wijkbus. De reden dat ik chauffeur wou worden bij de wijkbus is omdat ik mijn oude werk niet meer kon doen en ik toch mijn sociale contacten wou behouden. Dinsdag foto maken.

Johan Apeldoorn: Secretaris

Herman Schep:

Mijn naam is Herman Schep. Ik zou mijzelf omschrijven als een vriendelijk persoon. Ik ben al 10 jaar een vrijwilliger bij de wijkbus en de reden dat ik dit wou gaan doen is omdat ik graag bezig wou zijn en het leuk vindt om met mensen in contact te zijn. Verder zou ik iedereen aanraden om vrijwilliger te worden bij de wijkbus als ze veel vrije tijd hebben.
Rick van Herk: Penningmeester

Rinus Gijbertsen:

Mijn naam is Rinus en ik ben 66 jaar en ik woon in Wateringen. Ik zou mezelf omschrijven als een sociaal persoon. Sinds 2013 ben ik vrijwilliger bij de wijkbus. De reden dat ik chauffeur ben geworden is omdat ik graag wat wil betekenen voor oudere mensen, de klanten geven ons veel complimenten. Mijn tip is dat ze de bussen goed moeten onderhouden en schoonmaken.

Johan Apeldoorn: Secretaris

Piet Breijder:

Mijn naam is Breijder en ik ben 71. Ik zou mezelf omschrijven als een sociaal persoon. De reden dat ik chauffeur wil worden is omdat ik graag mijn sociale contacten wil behouden en ik graag bezig wil zijn. Het belangrijkste tijdens het rijden is dat je rustig rijd en het optijd meld aan de mensen dat je er bent. Bellen voor de foto.

Rick van Herk: Penningmeester

Asha Dataram:

Mijn naam is Asha Dataram en ik ben 55 jaar.  Ik zou mezelf omschrijven als een vriendelijk, geduldig, sociaal en behulpzaam persoon. Ik ben al ruim 4 jaar vrijwilliger bij Stichting Vobis. En sinds kort ook Vertrouwenspersoon binnen de Stichting. Mijn hart ligt vooral bij ouderen en mensen met een beperking, dit is ook mijn doelgroep als vertrouwenspersoon. Ik vind het fijn met verschillende soorten om te gaan vandaar dat ik deze werk doe als telefoniste.

Mijn tip:
Wees lief, geduldig, praat duidelijk en langzaam. Als je tijdens het gesprek geen oplossing hebt,  spreek dan af dat je terug belt met eventuele oplossing. Blijf altijd rustig aan de telefoon ook als mensen boos, geirriteerd en niet vriendelijk reageren.

Johan Apeldoorn: Secretaris

Toelsie Autar:

Mijn naam is Toelsie Autar. Ik zou mezelf omschrijven als een behulpzaam persoon omdat ik het leuk vind om mensen te helpen en nieuwe dingen te leren en daarom geef ik ook lascursussen. Ik ben al 7 jaar vrijwilliger bij de wijkbus en de reden hiervoor is omdat ik mijn ervaringen graag wil delen met andere mensen. Dinsdag foto maken.

Rick van Herk: Penningmeester

Jannet Kuipers:

Ik ben Jannet Kuipers en ik ben 82 jaar en woon samen met mijn man. Ik zou mezelf omschrijven als een heel sociaal persoon. De reden dat ik een vrijwilliger ben geworden is omdat ik graag bezig wilt zijn vooral met deze corona tijd. Ik ben nog geen telefoniste maar heb een dag meegedraaid en vind het erg leuk.

Johan Apeldoorn: Secretaris

Rekha Manghoesing:

Ik ben Rekha Manghoesing en ik kom uit Groningen ik heb een dochter van 20. Ik heb in het verleden altijd administratief werk gedaan. Ik zou mezelf omschrijven als een vriendelijk, sociaal en helpend persoon ook ben ik een luisterend oor en nieuwsgierig. De reden dat ik telefoniste ben geworden is omdat ik het erg leuk vind om contact met mensen te hebben. Mijn tip voor de wijkbus zou zijn dat ze wat meer informatie aan de mensen zouden kunnen geven.

Rick van Herk: Penningmeester

Vidia Bahadoer:

Sociale vrijwilliger telefoniste, Ik ben moeder van 6 kinderen. Ik ben 8 jaar een weduwe na de dood van mijn man voelde ik me alleen en dacht dit kan niet zo langer ik moet iets gaan doen in me leven zo ben ik bij de wijkbus beland. Ik vind het werk als telefoniste hartstikke leuk en leerzaam. Ik heb veel geleerd om met de computer te werken. Ik wens dat de wijkbus meer mensen van dienst kan zijn en er meer wijken bij komen.

Johan Apeldoorn: Secretaris

Ram Ramkhelawan: Chauffeur

Mijn naam is Ram Ramkhelawan, ik ben 46 jaar en ben sinds 1 maart vrijwilligers als chauffeur. Ik ben dan ook niet meer alleen en ook niet eenzaam. Ik wil graag mensen ondersteunen die ook eenzaam zijn. Je leert mensen kennen en je helpt mensen van A naar B. Ik roep alle bewoners uit Escamp op om mee te helpen bij de wijkbus, als chauffeur, bijrijder of telefoniste. Waarom, wij worden ook oud en dan hebben de wijkbus in de toekomst ook zelf nodig.

Rick van Herk: Penningmeester

Orhan Kilic: Chauffeur

Mijn naam is Orhan Kilic. Ik ben ruim 11 jaar betrokken bij de wijkbus als vrijwilliger. Ik ben een sympathieke, behulpzaam en sociaal persoon. Ik vind het leuk om te helpen bij de wijkbus en mensen uit de eenzaamheid te brengen doormidden van de wijkbus. Ik roep alle bewoners op om mee te helpen bij de wijkbus, als chauffeur of bijrijder. Waarom, wij worden ook oud en dan hebben wij de wijkbus ook nodig als klant.

Johan Apeldoorn: Secretaris

Kirsten Dijkstra: Stagiaire

Mijn naam is Kirsten Dijkstra en ik ben 17 jaar oud. Ik ben een stagiaire bij Stichting
Vobis. Ik zou mezelf omschrijven als een vriendelijk en behulpzaam persoon.Ik volg
de opleiding sociaal werk niveau 4 op het Zadkine. Later zou ik graag mensen willen
helpen die verslaafd zijn of mentale problemen hebben.

Rick van Herk: Penningmeester

Aylin Dogan: Stagiaire

Mijn naam is Aylin Dogan, ik ben 27 jaar en doe de opleiding assistent dienstverlening en
zorg bij ROC Mondriaan in Den Haag. Ik loop stage om mijn sociale vaardigheden te
verbeteren en mijn leerdoelen ten competenties te behalen. Ik heb affiniteit met kinderen en
wil daarom na mijn studie in de kinderopvang gaan werken.

Johan Apeldoorn: Secretaris

Sapna Bhagole: Stagiaire

Hallo mijn naam is Sapna Bhageloe, ik ben 18 jaar oud en woon in Rotterdam. Ik
ben stagiaire bij Stichting Vobis en volg de opleiding sociaal werk niveau 4 op het
Zadkine. Ik volg de opleiding sociaal werk, omdat ik het leuk vind om met mensen te
communiceren en andere te helpen.
Ik zou mezelf als een open en behulpzaam persoon beschrijven.

Stadsdeel Escamp een heuse kinderraad. Dit project wordt georganiseerd door Mooi Welzijn. De kinderraad houdt de wijk goed in de gaten. Zo worden er bijvoorbeeld speeltuinen geïnspecteerd, want wie kan dat nou beter dan een kind?

Vacatures

Vacature telefonistes

    • Wij zijn op zoek naar telefonistes die ons team kunnen helpen versterken.
    • Ook AOW gerechtigden worden gevraagd te reageren.
    • Bewoners uit het stadsdeel Escamp genieten onze voorkeur.