De wijkbus is er voor iedereen die niet optimaal
gebruik kan maken van het openbaar vervoer.

Stichting Wijkbus Zuid West

Stichting Wijkbus Zuid West is opgericht op 14 juli 1981 in Den Haag, De Stichting staat bij de Kamer van Koophandel geregistreerd met het KVK-nummer 41152248.

De wijkbus is er voor iedere wijkbewoner, jong en oud, die niet of moeilijk met het openbaar vervoer kan reizen maar niet in een rolstoel zit. Een medische keuring of pasje is niet nodig. De wijkbus haalt u thuis op, brengt u naar uw bestemming en brengt u weer thuis.

De chauffeurs vervoeren vrijwillig met aangepaste personenbussen ouderen en mindervaliden in hun wijk. De gemeente Den Haag betaalt de diensten van de wijkbussen voor het grootste deel. Daarnaast wordt er een kleine bijdrage van u gevraagd, meestal in de vorm van een abonnement.

Missie & Visie

De Stichting Wijkbus Zuid West levert, binnen haar statutaire mogelijkheden een bijdrage aan het meedoen en zelfredzaamheid van burgers in de maatschappij. Hier sluit de wijkbus aan op thema’s als vergrijzing, armoede, kwetsbare mensen, burgerkracht, veranderende bevolkingsopbouw en de relatie jong versus oud.

Onze waarden begeleiden ons in hoe we samenwerken, hoe we ons gedragen tegenover klanten, stakeholders en de samenleving.
Alle vrijwilligers van Stichting Wijkbus Zuid West zijn hier verantwoordelijk voor.

Onze kernwaarden zijn:
1. Integriteit, vertrouwen en empowerment
2. Respect en waardering voor mensen
3. Toekomstige klantgerichtheid
4. Constante innovatie

Bedrijfsgegevens

Oprichting: 14 juli 1981 te ’s-Gravenhage
Rechtsvorm: Stichting
Status: Actief

Handelsnaam: Stichting Wijkbus Zuid West

KvK-nummer: 41152248, RSIN: 816739614
Bankrekeningnummer: NL46 INGB 0001 9281 34
Producten en diensten: Geregeld besloten personenvervoer over de weg binnen Moerwijk, Morgenstond, Wateringse veld en Den Haag.