Nieuws

100 bossen bloemen voor ouderen

 

Den Haag, 25 feb 2021

Chauffeur Dirk van de wijkbus brengt samen met jongeren van Escamp, 100 bossen bloemen langs bij ouderen in onze wijken.
In deze tijden waarin veel mensen zich eenzaam voelen is het belangrijk om aan elkaar te denken. Het ontvangen van een bosje bloemen kan voor veel mensen de opfleuring zijn die zij nodig hebben. Uiteraard gaat dit gepaard met een praatje en een glimlach. In totaal willen wij 100 bosjes bloemen uitdelen.

Donderdag 25 februari 2021 heeft de organisatie een mooie actie opgezet dat bijdraagt aan eenzaamheidsbestrijding en solidariteit. De organisator (stichting Jong Escamp Beweegt) is een stichting die zich inzet voor maatschappelijke doeleinden. Zo dragen wij bij aan maatschappelijke cohesie en proberen wij jong en oud te verbinden. Zo is deze activiteit een voorbeeld van zo een activiteit. Naast het bloemetje staan we ook nog even stil met de doelgroep voor een babbeltje.

De doelgroep van de actie is de maatschappij, simpelweg iedereen. Dit zullen voornamelijk senioren zijn die eventueel iets meer eenzaamheid ervaren. Het doel is om men te herinneren aan het feit dat er altijd aan hen wordt gedacht. Een lach op de gezichten is een indicator van succes.
In overleg met de opbouwwerker en de wooncorporatie in de wijk hebben we een seniorencomplex uitgekozen waar sprake is van veel ‘eenzame’ ouderen en een afbrokkelende sociale cohesie.

Stichting Jong Escamp Beweegt

Dank je wel Dirk.